Afgelopen dinsdag ons atelier maar weer eens opgeruimd. Wij, Ton ter Linden en ik, kunnen beiden niet tegen chaos. Gek eigenlijk omdat ik me altijd enorm geinspireerd voel als ik in de werkruimte van een ander kom waar het juist helemaal vol staat met 'van alles en nog wat'. We zagen dat ook in een documentaire over de schilder Kees Verwey - niemand mocht ook maar iets verzetten in zijn overvolle domein - heerlijke om te zien, maar wat een ongelofelijke bende!

Maar ook het grote atelier in Den Andel van Jan Steen was voor mij altijd een soort walhalla. Ogen te kort om alles goed te zien. Helaas is Jan overleden vorig jaar en is het atelier opgeruimd. Wat was ik daar graag!

Maar hier in Sleen, bij ons zelf, moet het redelijk geordend zijn, dus! Ook voor de gasten die komen voor een atelierbezoek is het handig dat ze niet over de troep struikelen. We geven ze graag alle gelegenheid om ons werk goed te bekijken.

Het beeld waar ik mee bezig was is nagenoeg af. Ik heb een foto gemaakt, en met photoshop de kleur aangepast zoals het ongeveer gaat worden nadat het in brons is gegoten. De huid ga ik polijsten zodat de goudkleur van het brons een mooie glans gaat geven. De 'breukvlakken' worden grijs gepatineerd. Ik dank dat dat spannende vormen oplevert.

origineel

bewerkt