(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Icarus

Icarus

2010

Na een tijd geen beeld gemaakt te hebben stimuleerde beeldhouwster Els van der Glas door me uit te nodigen in haar atelier. Dit beeld is daar ontstaan. De vleugels zijn gemaakt van materiaal uit de natuur (takjes en schors). Het beeld is in brons gegoten en staat op een mooi stuk onyx.
Oplage 8

Billen (Souvenir dei Romani I)

Billen (Souvenir dei Romani I)

2018

Opgravingen in het oude Rome hebben me altijd gefascineerd. Soms worden en beelden gevonden in vele brokstukken. Die vormen kunnen prachtig zijn om naar te kijken. 'Souvenir die Romani I' laat de schoonheid van een paar van die brokstukken zien.

Requiem voor een kind (Souvenir dei Romani IV)

Requiem voor een kind (Souvenir dei Romani IV)

2021

Het uitgangspunt is een replica van een antiek dodenmaskertje van een baby.  Ik heb het gezichtje altijd al aandoenlijk gevonden. Nu kreeg ik het idee om het toe te passen op een brok steen dat zogenaamd bij opgravingen in het oude Rome tevoorschijn is gekomen, als een soort hommage . . .  Ik ga de roestvrij stalen pennen nog wat inkorten en de sokkel wordt iets kleiner.

Vrede (uit de serie 'Souvenir dei Romani', nr. III)

Vrede (uit de serie 'Souvenir dei Romani', nr. III)

2020

Dit zou een stuk uit een Romeins timpaan kunnen zijn. De handen, in combinatie met de takjes, symboliseren verbondenheid en vrede. Het is een rechtopstaand relief op een sokkel van Belgisch hardsteen, maar het kan ook van de sokkel afgehaald worden en als een relief op een muur of een andere achtergrond (grafsteen) gemonteerd kunnen worden.

Verbondenheid (Souvenir dei Romani II)

Verbondenheid (Souvenir dei Romani II)

2019

Dit beeld refereert aan opgegraven delen van Romeinse beelden. Het heeft uiteraard een mooie symbolische betekenis: vriendschap, verbondenheid, vrede, een helpende hand, etc.