Galerie

Het geeft me veel voldoening om in was te werken; met m'n handen vorm te geven: opbouwen, weghalen, ombuigen, tot de voorstelling die ik voor ogen had realiteit is geworden. Soms gebruik ik materialen uit de natuur om accenten aan te brengen. Bij Icarus zijn bijvoorbeeld de vleugels van takjes en schors uit de tuin.

uit 1986 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Requiem voor een kind (Souvenir dei Romani IV)

Requiem voor een kind (Souvenir dei Romani IV)

2021

Het uitgangspunt is een replica van een antiek dodenmaskertje van een baby.  Ik heb het gezichtje altijd al aandoenlijk gevonden. Nu kreeg ik het idee om het toe te passen op een brok steen dat zogenaamd bij opgravingen in het oude Rome tevoorschijn is gekomen, als een soort hommage . . .  Ik ga de roestvrij stalen pennen nog wat inkorten en de sokkel wordt iets kleiner.

Vrede (uit de serie 'Souvenir dei Romani', nr. III)

Vrede (uit de serie 'Souvenir dei Romani', nr. III)

2020

Dit zou een stuk uit een Romeins timpaan kunnen zijn. De handen, in combinatie met de takjes, symboliseren verbondenheid en vrede. Het is een rechtopstaand relief op een sokkel van Belgisch hardsteen, maar het kan ook van de sokkel afgehaald worden en als een relief op een muur of een andere achtergrond (grafsteen) gemonteerd kunnen worden.

Verbondenheid (Souvenir dei Romani II)

Verbondenheid (Souvenir dei Romani II)

2019

Dit beeld refereert aan opgegraven delen van Romeinse beelden. Het heeft uiteraard een mooie symbolische betekenis: vriendschap, verbondenheid, vrede, een helpende hand, etc. 

Billen (Souvenir dei Romani I)

Billen (Souvenir dei Romani I)

2018

Opgravingen in het oude Rome hebben me altijd gefascineerd. Soms worden en beelden gevonden in vele brokstukken. Die vormen kunnen prachtig zijn om naar te kijken. 'Souvenir die Romani I' laat de schoonheid van een paar van die brokstukken zien.

Icarus

Icarus

2010

Na een tijd geen beeld gemaakt te hebben stimuleerde beeldhouwster Els van der Glas door me uit te nodigen in haar atelier. Dit beeld is daar ontstaan. De vleugels zijn gemaakt van materiaal uit de natuur (takjes en schors). Het beeld is in brons gegoten en staat op een mooi stuk onyx.
Oplage 8

Plaquette Marinus & Partners, Maastricht

Plaquette Marinus & Partners, Maastricht

2007

In opdracht gemaakt voor aan de gevel van makelaarskantoor Marinus & Partners te Maastricht. Het geheel heeft een Romeinse uitstraling gekregen, omdat Ruud Marinus, de eigenaar van het bedrijf zeer geinteresseerd was in het oude Rome. De handen in het midden hebben model gestaan voor  het beeld 'Souvenir dei Romani II'.

Vader en zoon

Vader en zoon

1999

Studie in klei van een vader en zijn zoon.

Naar het licht

Naar het licht

2018

Natuurlijke materialen in combinatie met boetseerwas componeerden dit beeld. Het werken met takjes en uitgebloeide bloeiwijzen uit de natuur inspireert me altijd zeer.

Triomf

Triomf

1998

Een stronk uit de natuur diende als basis voor dit beeld. Heerlijk om hier aan te werken en het langzamerhand op te bouwen. Gegoten a cire perdue.

Icarus

Icarus

1999

De sage van Icarus heeft me altijd geboeid. Dit is een vroeg beeld van de neergestorte man. 

studie vrouwenportret

studie vrouwenportret

1999

Deze studie maakte ik jaren geleden in witte chamotteklei. Op dit moment ben ik weer bezig met een fragment van een gezicht maar nu in was. 

Masker Oriëntaal

Masker Oriëntaal

1999

Wereldwijd zijn er altijd masker gebruikt voor rituelen, feesten en voorstellingen. Dit masker (brons met raffia) behoort niet tot een bepaalde bevolkingsgroep. 

African Warrior

African Warrior

1998

Dit masker (brons en veren) stelt een Afrikaanse krijger voor. Zogenaamd bedoeld om de vijand angst aan te jagen. 

Golden Shiva

Golden Shiva

1998

Shiva is het belangrijkste opperwezen van het Hindoesme. Dit is een vrije vertaling.

Mannentors in het bos

Mannentors in het bos

1986

Dit wandreliëf van een gestileerde tors is helemaal opgebouwd uit gips. de achtergrond beastaat uit bladeren en vruchten uit de natuur, gedoopt in gips.