Voor het eerst heb ik afgelopen 9 en 10 oktober meegedaan aan Kunst op Nienoord, op uitnodiging van vriendin Els van der Glas (www.elsvanderglas.nl). We hadden een open plek in de Noordhal waar we met een eigen tafel, en een heel aantal sokkels een eigen 'winkeltje' gemaakt hebben op de vrijdag voor de opening. Els met haar prachtige bronzen dieren en ik met een aantal werken uit de serie 'Souvenier dei Romani'. 

Twee van mijn beelden heb ik op eigen cortenstaal sokkels in de tuin gezet. Dat leverde met die indrukwekkende entourage mooie plaatjes op. Bijzonder trouwens die tuin: indrukwekkend zijn de eeuwenoude bomen. Vroeger ben ik hier als onderwijzer met een schoolreisje diverse keren geweest. We kwamen dan natuurlijk voor de rijtuigen van het museum - toen stond de Gouden Koets er nog! - en voor de schelpengrot, waar de gids prachtige verhalen over kon vertellen.

Tijdens mijn rondjes door de hal, de tuin en het koetshuis heb ik veel inspirerende kunst gezien. Allerlei disciplines waren vertegenwoordigd en over het algemeen met een vrij hoge kwaliteit. Vriendin Ineke Carolus stond er ook met haar kleurrijke viltkunst.

Al met al een boeiende ervaring voor mij!